echo

Image gallery.

  • The Green Jersey

  • The Green Jersey

The Green Jersey

Pilot Viafilm/TV3/Viaplay

Skrevet av Av Kjetil Lismoen 24. november 2016 – Rushprint – les hele artikkel her

Pernilla August som mafiadronning, et sted mellom ”Breaking Bad” og ”Trainspotting”? Ikke rart Øystein Karlsen og Kristoffer Schau gnir seg i hendene over pilot-bestillingen fra TV3 og Viaplay. Her forteller Karlsen om serien de nå håper skal bli mer enn bare en pilot.

– Nei, det er ikke drinken vi hadde i tankene, ler Øystein Karlsen da vi spør ham om The Green Jersey har hentet tittel fra den vodkabaserte norske klassikeren Grønn Genser.

Den er isteden relatert til en annen dopvirksomhet: The Green Jersey er navnet på sykkelbudfirmaet som leverer ”kvalitetsdop” i Karlsen og Kristoffer Schaus pilot til en ny tv-serie, og den grønne ledertrøya er hentet fra sykkelløp-terminologien.

Det er TV3/Viaplay som har bestilt piloten, og Karlsen er tilfreds med at kanalen har bedt dem om å kjøre på i den retningen de selv har ønsket det – et sted mellom Breaking Bad og Trainspotting, som han sier. Det kan fort bli mørkt, men nettopp det har jo vært en spesialitet ved Karlsen og Schaus dramatiske univers: de drar det så langt at den kølsvarte gapskratten aldri befinner seg langt unna.

Vi får jo ofte høre at vi skriver mørkt, men jeg synes egentlig ikke at det er det. I dette tilfelle ble vi faktisk bedt om å dra på. All ære til TV3 og Viaplay, for det er rett og slett en bestilling vi aldri har vært med på å få noen gang.

– Man kan gå langt inn i det mørke så lenge det menneskelige er bevart. Både Ray Donovan, Breaking Bad, House of Cards, Game of Thrones og Bloodline osv er eksempler på det. Mørkt eller lyst spiller ingen rolle dersom man ikke har hjerte for karakterene. Og det har man kun dersom de er tredimensjonale og stilles overfor problemstillinger, fristelser og situasjoner som er gjenkjennbare i det virkelige liv. Og ikke minst at man forsvarer alle karakterene, slik at selv handlinger som lener mot det mørke er motiverte og forståelige når historien nøstes opp. Dersom du oppsummerer samtlige serier som har vært med på å definere tv-dramasjangeren, så vil du finne at lyset kommer ut fra et mørke: Mad Men og Sopranos er ikke noe en skandinavisk tv-kanal på den tiden ville ha bestilt. Men det kan virke som om det er noe TV3/Viaplay i dette tilfelle ønsker å gjøre noe med.

the-green-jersey-tuva-og-gisli4-versjon-2
Tuva Novotny er en gjenganger i Karlsen og Schaus univers.

Les hele artikkelen på
http://rushprint.no/2016/11/karlsen-schau-pa-vei-mot-et-sted-mellom-breaking-bad-og-trainspotting/